Biografie

optreden

Deltablues met een complete band? Dat zijn de Mississippi Kings! Een verzengende slidegitaar en grommende mondharmonica in combinatie met een strakke en solide ritmesectie.

Opgericht begin 2013 en bestaande uit ervaren muzikanten met een grote liefde voor de blues. Afkomstig uit Noord-Drenthe, een gebied dat rijk is aan goede bluesbands.

Zanger/gitarist Ronald Schoonveld, mondharmonicaspeler Steven Elings, pianist/gitarist Henrik Huizing, zanger/bassist Ton Töben en drummer Karstjan Kremer vormen een hechte band die garant staat voor doorleefde en gepassioneerde muziek.

Een deel van de band heeft jarenlang deel uitgemaakt van de legendarische BJ Hegen Bluesband. De band speelt afwisselend in zowel kleine als volledige bezetting en heeft de aloude Deltablues en de Chicagoblues uit de jaren 50 en 60 als voorname inspiratiebronnen.

Naast eigen werk bestaat het repertoire uit muziek van bluesgrootheden als Robert Johnson, Bukka White, Mississippi Fred McDowell en Robert Lee Burnside.

Ronald Schoonveld

Zanger/gitarist Ronald Schoonveld (1969, Assen), werkzaam als rijksambtenaar bij het Ministerie van Economische Zaken, woont bijna z'n hele leven al in Zuidlaren. In z'n jeugdjaren had hij een sterke voorkeur voor 'oude' muziek uit de jaren 50 en 60.

Lees verder

Karstjan Kremer

Drummer Karstjan Kremer (1972, Zuidlaren), van beroep ICT-specialist,  was al op jonge leeftijd actief in de plaatselijke fanfare als slagwerker en leerde daar alle ritmische kneepjes. Op z'n zestiende was hij medeoprichter van de Zuidlaarder bluesband Night Blues.

Lees verder

Ton Töben

Zanger/bassist Ton Töben (1953, Musselkanaal), gepensioneerd, was een nakomertje in een groot gezin met 9 kinderen. In dit gezin namen muziek en musiceren een belangrijke plaats in. Reeds op zeer jonge leeftijd, in 1966, kwam Ton als bassist terecht in een band, een bluesband.

Lees verder

HENRIK HUIZINGA

Pianist en gitarist Henrik Huizinga (1996, Nijmegen), is apotheker en momenteel bezig met een PhD in het UMCG. Toen hij nog heel jong was, nam zijn vader een keer een cd van Jerry Lee Lewis mee naar huis. Sindsdien was het aan met swingende muziek, waaronder de blues!

Lees verder

Steven Elings

Mondharmonicaspeler Steven Elings (1951, Groningen), als zzp'er maakt hij staaltekeningen en audioproducties,  is vanaf z'n jongste jaren al verslingerd aan muziek en in het bijzonder de blues.

Lees verder